tisdag 23 april 2013

I väntan på sol och lite värme

Det verkar dröja innan jorden är tillräckligt varm för att så och sätta ut småplantorna. Tills dess förbereder jag mig mentalt på vad som skall ske med skörden. Några grönsaker har jag inte någon tidigare erfarenhet av. Dessa kan bla. bli både gott och nyttigt:
Majrova
Majrova ser ganska fin ut. Skall vara god att stekas eller grillas i tjocka skivor. Garnera med lite getost. Tillagas varsamt för att behålla sin krispighet.
Sås direkt på växtplatsen, gärna i omgångar. Äts bäst färska men kan lagras en kortare tid på mörk och sval plats.
Kålrabbi
Kålrabbin ser ut som ett rymdskepp. Den har jag inte heller smakat tidigare. Rekommenderas som en nybörjargröda. Den är lite söt i smaken. Kan ätas rå, stekt och kokt. Tydligen mycket gott som frites, kålrabbi-frites.
Kålrabbin kan sås direkt på friland, men förkultivering ger tidigare skörd. 40-50 dagar tillväxt, sen skörd. Kan därför sås i omgångar för lång skördetid. Lagras tydligen bäst som förvälld och fryst.

1 kommentar:

  1. The sands casino at Encore - SEGATIC PLAY
    At Sands Casino we are committed to keeping players entertained, 샌즈카지노 entertained, and entertained for the 인카지노 best in gaming. 메리트카지노 This towering 15,000-square-foot (8

    SvaraRadera